Tankwell tankcontainers

Tankwell lightweight tank containers

Duurzame vloeistof logistiek

CPT heeft een gepatenteerde techniek ontwikkeld die toegepast wordt om in één stap groot-formaat tanks te wikkelen met sterke vezel. Dit vormt de basis voor het ontwerp van een lichtgewicht tankcontainer.

Traditionele tankcontainers hebben een tank gemaakt van (roestvrij) staal. Toepassing van vezel versterkte kunststof geeft de mogelijkheid gewicht te reduceren en de thermische isolatie eigenschappen te verbeteren.

Binnen een periode van drie jaar is het CPT gelukt om een totaal nieuwe generatie tankcontainers te ontwikkelen, ontwerpen, testen en certificeren. De producten hebben een ADR/RID/CSC goedkeuring en kunnen toegepast worden voor gevaarlijke stoffen en voedingsmiddelen.

Het unieke, geïntegreerde ontwerp van een composiet tank met een metalen frame in een tank container resulteert in een gewichtsbesparing van 40% en een meer dan 50% verbetering van de isolatie waarde. Doordat dit de mogelijkheid geeft per transport meer lading mee te nemen, kan het aantal transporten met 5% verminderd worden. Door de betere thermische isolatie is voor het op temperatuur houden van de lading geen of veel minder verwarming/koeling nodig.

De tankcontainers zijn in 2015 onder het merk Tankwell geïntroduceerd op de markt. Inmiddels zijn er meer dan 550 tank containers in gebruik.

Tankwell lightweight tank containers maken meer efficiënte en duurzame vloeistof logistiek mogelijk